Lektiecaféer i boligområderne

Hver uge er der åben og gratis elev/lektiecafé for skolebørn. Spørgsmål og tilmelding til Signe Pejstrup på tlf. 2331 8866. Tilmelding nødvendig.

Munkevænget 6A: hver onsdag efter skole med frivillige lærerstuderende fra Den Frie Lærerskole. Fra 3.-6. klasse. 

Jægermarken 44 st. tv.: hver mandag kl. 16-18 med frivillige unge fra Ungdommens Røde Kors og byens ungdomsuddannelser. Fra 3.-6. klasse. 

Skovparken, Marslevvej 1, Værestedet: Lektiehjælp efter behov ved voksne frivillige, primært udskolings-elever.  

Hvad er en Lektiecafé?

Elevcaféen er for børn, som gerne vil klare sig bedre i skolen. Der er tid til lektier og læsning, men der er også sammensat et sjovt og fagligt indhold, så det er hyggeligt og meningsfuldt for alle børn. 

Man må meget gerne tage sin mor eller far med første gang, så de kan hilse på lektiehjælperne og se, hvordan det foregår. Man tilmelder sig og er en del af forløbet et halvt år af gangen. Det giver ro og mulighed for fordybelse og tryghed. 

Dreng laver lektier

Hvem er lektiehjælperne?

Lektiehjælpen tilbydes i samarbejde med Den frie Lærerskole og Ungdommens Røde Kors, som sørger for at der er frivillige ulønnede og yderst engagerede unge mennesker, der står klar. 

Hvad laver lektiehjælperne?

Lektiehjælperne hjælper de børn, som kommer i lektiecafeen med lektierne. Eller hvis der er behov for det, hjælper de med at træne fx læsning, skrivning, regning, engelsk eller andet. Undersøgelser viser, at børn, som kommer i lektiecaféer, klarer sig bedre i skolen og får mere selvtillid.

Der bliver serveret saftevand og kiks hver gang.

Vil du gerne være lektiehjælper?

Har du selv lyst til at hjælpe andre børn og unge med lektierne, så kontakt os gerne.

Comments are closed.