Månedens Aktivitet: Hipp Hopp

Hver måned beskriver vi én af vores 15 aktiviteter, og i April er det vores familiekursus.

Flodhesten Hipp og kaninen Hopp bliver klar til at gå i skole.

Hipp og Hopp er tegnede figurer, der er hovedpersoner i vores familiekursus. Projektet med Hipp og Hopp styres af beboerkonsulent Bente Kjær og guider fra de deltagende daginstitutioner.

På billedet sidder Canan og Elisa og hygger sig med opgaverne hjemme i stuen.

Forløbet strækker sig over 30 uger og er for udvalgte førskolebørn og deres forældre, som får glæde af at forberede sig til hverdagen i folkeskolen.

Hver uge har familien sjove aktiviteter og historier for som ’lektier’ og de mødes hver uge med en fagperson, der guider dem igennem.

Og der er i denne tid stadig fuld knald på kaninen Hopp og flodhesten Hipp hjemme i stuerne, selvom guiderne må klare møderne over telefonen.
Familierne mødes undervejs til netværksmøder og ”bonusfester”. Når det er muligt, tager de på besøg på en bondegård eller ud i naturen, for at få gode lærerige oplevelser sammen. Ved afslutningen af forløbet bliver det markeret med diplom fra borgmesteren.

Familiekurset Hipp Hopp er et af Bente Kjærs hjertebørn. Familierne udvikler sig en masse undervejs, de bliver bedre til at læse for hinanden, til at tale sammen, ja og sågar til at bygge robotter af skrald sammen.
Kurset er nøje tilrettelagt og familierne særligt udvalgt og guidet undervejs. Konceptet er udviklet i andre kommuner, men videreudviklet og igangsat lokalt i samarbejde med børnehaverne og det interkulturelle team og Unge fra Erhvervsforskolen har indtalt alle historierne, så alle kan være med.

Familierne siger ja til at deltage aktivt hver dag i hele perioden – hvilket ikke altid er let, når søskende, job og madlavning kalder. Kurset er for familier, både etnisk danske og nydanske, for hvem det ikke er fuldstændigt logisk og let at forstå forventninger og metoder i den danske folkeskole. Men Bentes og guidernes entusiasme og evne til at omstille sig, når tingene er udfordrende, smitter, og langt de fleste gennemfører hele forløbet – og Hipp Hopp børnene er stolte, når borgmesteren overrækker dem deres diplomer.

Comments are closed.