Boligsocial Helhedsplan 2022 – 2025

Den boligsociale helhedsplan er en 4-årig plan for udvalgte boligområder i Svendborg, som beskriver en række projekter og en udviklingsplan. Aktive Boligområder i Svendborg (ABIS) er sekretariat herfor. 

Formålet med den boligsociale helhedsplan er:

  • at boligområderne bliver trygge steder at bo med en god trivsel.
  • understøtte beboere i at forbedre deres livschancer og få hjælp til selvhjælp.

Den boligsociale helhedsplan giver beboerne mulighed for benytte en række tilbud, som det er frivilligt og gratis for beboerne af deltage i.

Herunder og i vores menu ovenfor er der mere info, inspirerende artikler og videoer fra de forskellige projekter. Læs blandt andet artikler på Aktive Beboere (Klub Mand), Lommepengejob, Mod på Matematik, Netværk for Enlige Kvinder, Åben Rådgivning.

Mentorordning fik Nadia ind på sit drømmestudie:

”Jeg er stolt over, at jeg turde spørge om hjælp”

Da Nadia Duchen gik på HTX i Svendborg, havde hun rigtig svært ved fysik. Men hvis du ikke lige kender nogen, der kender nogen. Hvad gør du så? Nadia fik en mentor gennem Aktive Boliger i Svendborg (Den Boligsociale Helhedsplan), og nu læser hun biologi på Syddansk Universitet i Odense. Læs hele artiklen her.

Også forældre skal være klar til 1. skoledag

Alle forældre ønsker den bedste skolegang for deres børn. Men hvordan gør man det bedst som mor eller far? I samarbejde med daginstitutionerne Paraplyen og Nordlyset samt Interkulturelt Team giver Aktive Boligområder i Svendborg viden og redskaber til forældre med børn, der er på vej til at begynde i skole. Læs hele artiklen her

Fællesskabet banker på døren og byder velkommen til de nye

Selvom du bor dør om dør, kan der være utrolig svært at komme tæt på din nabo. Især hvis man er ny i byen. I de boligsociale områder i Svendborg banker frivillige naboambassadører derfor på døren og byder nye beboere velkommen. Det styrker fællesskabet og skaber tryghed i områderne. Læs hele artiklen her.

Hæftet “Boligsocial-Helhedsplan-kort-fortalt” kan downloades her som pdf. Det kan også udleves fysisk på kontoret eller sendes på en mail.

Den boligsociale helhedsplan er et samarbejde mellem Svendborg Andels-Boligforening, Boligselskabet Sydfyn, Svendborg Kommune og Landsbyggefonden. De fleste midler til den boligsociale helhedsplan kommer fra Landsbyggefonden.

Tilbageblik på de tidligere boligsociale helhedsplaner for Svendborg

2018 – 2021: Strategisk samarbejdsaftale

2014 – 2017: Tilbageblik på helhedsplanen for 2014 – 2017 (pdf)

Comments are closed.