Månedens aktivitet – Maj 2020

I denne måned har Mentornetværk Svendborg fået æren af at være månedens aktivitet.

Kender du følelsen af at det kan være svært at vælge, hvilken vej i livet du skal gå? Måske har du nogle drømme eller et mål, som kan virke svære at nå.

Men bare rolig, det vil vi gerne hjælpe dig med! Mentornetværket står klar med et team af frivillige mentorer, der gerne vil hjælpe dig. En mentor er en helt almindelig person, som har lyst til at dele nogle af sine erfaringer, støtte dig og hjælpe dig i den rigtige retning. Og bedst af alt, så hepper din mentor på dig, også når det kan være svært at se målet.

Når du ringer eller skriver til os, kommer du enten til at tale med Teresa Askham eller Nanna Vestergaard. Til vores første møde sammen, inviterer vi dig på en kop kaffe på vores kontor eller på en gåtur. Her kan vi snakke mere om, hvad du godt kunne tænke dig at få hjælp til.
Når vi har lært dig bedre at kende, finder vi en mentor, der kan hjælpe dig, med lige netop det du har brug for.

Man kan for eksempel få hjælp af en mentor til

  • At søge job
  • Blive bedre til dansk
  • Søge ind på en uddannelse
  • Møde nye mennesker
  • Finde ud af hvad du er god til

Som mentor er din rolle ikke at finde løsningerne for beboerne eller diktere den rigtige vej til målet. Til gengæld skal du være nysgerrig og have mod på at hjælpe beboeren, med at finde sin egen vej.
Vi står klar til at hjælpe dig undervejs, og derudover afholder vi introkurser, hvor du møder de andre mentorer og bliver klædt godt på til opgaven.

Et mentorforløb varer ca. 6 mdr. hvor I mødes 1-2 gange om måneden. På den tid kan man nå rigtig mange ting og man lærer hinanden godt at kende.

En af beboerne sagde om sin mentor ”Det er helt mærkeligt, for selvom jeg kun har kendt min mentor i et par måneder, så føles det som om vi har kendt hinanden i meget længere tid”.

Mentornetværk Svendborg er for alle beboere fra Aktive Boligområder, der er minimum 18 år, og som kan tale dansk eller engelsk.

Vi arbejder også på at udvide netværket, så børn også kan få en mentor, men det fortæller vi meget mere op på et senere tidspunkt.

Comments are closed.