Naboskab i Munkevænget

I seniorboligerne i Munkevænget 1 har de nogle helt særlige naboer. En lille gruppe kvinder i nørkleklubben laver nemlig juledekorationer til de ældre i seniorboligerne, som kvinderne selv deler rundt til hver enkelt i december måned.

I 3-4 år i træk har nørkleklubben holdt til i fælleslokalet under Munkevænget 5-7 og i al den tid, har de i juletiden lavet dekorationer til deres ældre naboer. December kan være mørk og ensom, hvis familien er langt væk, så denne gestus fra naboerne varmer og bliver modtaget med smil.
De fire kvinder har alle boet i området i mange år, og de har efterhånden rigtig mange gode historier om områdets gode naboskab. De kan fortælle anekdoter om alt fra Sri Lankanske bryllupper i opgangen, praktisk hjælp til printeren der driller, og stor støtte og opbakning på tværs af kulturerne, når ægtemanden går bort.
I Munkevænget synes de, at man er rimeligt gode til at få hilst på hinanden og til at deltage i fællesarrangementer uanset kulturel baggrund og de synes, at det er vigtigt at holde fast i. Det kan nogle gange give anledning til misforståelser, som dog oftest kan klares med nysgerrighed og et grin.
Nørkleklubben mødes året rundt hver onsdag kl. 14.00- 17.00 i kælderen ved Munkevænget 5-7 og om sommeren på græsset på fællesarealer – og der er plads til flere, der vil hækle, strikke, sludre eller flette julehjerter.

Kirsten Hansen og Tove Schultz og Anne Dorthe V. Larsen hygger sig i juleværkstedet. Tove Arenfeldt har været i spidsen for at starte aktiviteten op.

Comments are closed.