Serivan er gårdmand

Serivan er 15 år og har fået sit første fritidsjob i SAB igennem Projekt Fritidsjob. Hun er stolt af sit arbejde i boligselskabet, hvor hun tjener sine egne penge ved at hjælpe gårdmændene med at hænge informationer op i opgangene og samle affald nogle timer om ugen ved siden af sin skole.

”Det er et rigtig godt sted at starte med at arbejde” fortæller Serivan og fortsætter, ”jeg lærer noget om sammenhold ved at arbejde sammen med nogle, der ikke har min egen alder. Og jeg er begyndt at tænke mere på miljøet, ved hjælpe med at samle affald her i Skovparken”.

Det var Serivans ældre søster, der anbefalede hende at tale med fritidsjobambassadør Hanne Skov. ”Jeg havde en snak med Hanne om, hvad der var godt for mig. Min far var blandt andet lidt bekymret for, om arbejdet ville være hårdt for min ryg, men Hanne kunne forklare, at det ikke var.”

Hvis du kender en ung mellem 13 og 18 år, som har svært ved selv at finde et fritidsjob, så kan Fritidsjob-ambassadøren måske hjælpe. Hanne har et stort netværk af virksomheder i Svendborg, som hun samarbejder med. Hvis en ung går i 7.-8. klasse er det muligt at søge f.eks. en reklamerute og hvis man er ved at afslutte 9. eller 10.klasse er der gode muligheder for at søge i supermarked eller andre butikker lige nu. Hanne hjælper den unge med at skrive ansøgning, forberede til jobsamtale og ikke mindst med at komme godt i gang med et fritidsjob. Mange unge har fået mere selvtillid og kendskab til arbejdsmarkedet og selvfølgelig egne lommepenge gennem Projekt Fritidsjob de sidste 4 år.

Comments are closed.