Nyt mod på livet …

Nyt mod på livet og troen på, at der er en vej frem. Det er nogle af de stærke fællesnævnere for de familier og unge voksne, som har været tilknyttet Nøddeknækkerne.

Nøddeknækkerne er Nøddeknækker Jeanette Ullum, som er ansat i Familieafdelingen, og uddannelsesvejleder Galina Kiel, som er ansat i UU Sydfyn, og de indgår samtidig som en del af det boligsociale team. Nøddeknækkerne kobles på familierne eller de voksne unge i op til et år. Som en del af indsatserne brobygges der aktivt til og fra de øvrige boligsociale indsatser herunder: Åben Rådgivning, økonomisk rådgivning, mentor, netværk for enlige mødre, lektiecaféer, hipphopp og fritidsjob.

LG Insight har interviewet en række forældre og voksne unge, som har været tilknyttet indsatserne og de fortæller blandt andet:

 Hun (Nøddeknækkeren, red.) hjalp med skilsmisse, bolig, job – hun var der til alt. Uden hende kunne jeg slet ikke have klaret det. Ved du hvad – før jeg mødte hende (Nøddeknækkeren, red.) havde jeg lyst til bare at give op. Alt var så svært – jeg kan heller ikke sproget så godt. Det er 100 pct. på grund af Nøddeknækkeren, at jeg har fået troen på, at mit liv kan blive meget bedre.

Jeg fortalte hende, hvad jeg gerne vil med mit liv, og hvad jeg godt kunne tænke mig. Jeg havde taget nogle papirer med fra skolen, tror jeg nok, og så kiggede vi på mine karakterer, og hvad jeg kunne læse videre. Måske vidste jeg lidt godt i starten, hvad jeg ville, men så alligevel ikke. Vi fandt ud af det sammen, vil jeg sige. Hun fortalte mig, hvad jeg kunne, og hun troede på mig. Det var første gang i lang tid, at jeg prøvede det.

I kan læse hele rapporten fra LG Insight her:

https://abis.dk/wp-content/uploads/2021/09/Evalueringsnotat_Noeddeknaekkeren-og-Paasporetigen_maj-2021_-LG-Insight-1.pdf

Nøddeknækker Jeanette Ullum
Nøddeknækker i På Sporet Igen, Uddannelsesvejleder Galina Kiel

Comments are closed.