Sanddalsparken

Sandalsparken

Beliggenhed

Boligområdet Sanddalsparken ligger i Svendborgs østlige bydel. Fra Sanddalsparken er der let adgang til offentlig transport, indkøbsmuligheder, fritidsaktiviteter og pasningsmuligheder, der – ligesom Ørkildskolen – ligger tæt på.. Sanddalsparken ligger lige mellem Caroline Amalie Lund og Stevneskov, og der er ikke langt til vandet ved Christiansminde. Der er derfor rig mulighed for at komme ud og nyde naturen. Til centrum af Svendborg er der ca. 1,5 kilometers gang.

Sanddalsparken er beliggende sammen med to andre boligområder, der er en del af den boligsociale helhedsplan nemlig Munkevænget og Bispeløkken/Priorvej.

Faciliteter

Ved Sanddalsparken er der opført legepladser for børnene, og der er store åbne græsbeklædte områder, hvor der blandt andet er fodboldmål til rådighed. Her er masser af plads til leg og aktivitet. Bag Sanddalsparken er der et stort grønt område med et overfladebassin, hvor man kan fodre ænder. Sanddalsparken har derudover tilknyttet et fælleslokale, der kan benyttes af afdelingens beboere til sociale arrangementer. Om sommeren er der mulighed for at bruge områdets grillplads, der benyttes af mange.

Hvordan er det at bo i Sanddalsparken?

Rita Bourhill, der er formand for afdelingsbestyrelsen i Sanddalsparken fortæller, at Sanddalsparken er et dejligt boligområde at bo i. Hun mener bestemt,at boligområdet har meget har meget at byde på – ikke mindst på grund af områdets skønne beliggenhed. Hun lægger her vægt på den korte afstand til vandet ved Christiansminde, hvortil der kun er 10 min. gang. Ifølge Rita, gør den korte afstand til naturoplevelser og den centrale del af Svendborg området til et fantastisk sted. Derudover mener hun, at den korte afstand til offentlig transport, indkøb, skole og fritidsaktiviteter gør området attraktivt at bosætte sig i.

Rita har boet i Sanddalsparken i 37 år. Hun fortæller, at boligområdet de senere år har fået mange nye beboere fra forskellige kulturer. Specielt er der mange unge familier med børn, der skaber liv i området. Flere er gæstfrie og hjælper hinanden.

De seneste år har der været arrangeret både julestue og fastelavn i fælleslokalet, hvor der stadig er plads til flere børn og voksne. Der afholdes også Sankt Hans hvert år i fællesskab med de andre boligafdelinger i området.

Sandalsparken

Afdelingsbestyrelsen

Sanddalsparken har en afdelingsbestyrelse, der består af beboere fra Sanddalsparken. Afdelingsbestyrelsen vælges af beboerne på det årlige afdelingsmøde for boligområdets beboere, hvor medlemmerne er på valg for to år ad gangen.

Comments are closed.