HippHopp – Skoleklar familie

Alle forældre drømmer om at gøre det bedste for deres børn og støtte dem optimalt i deres opvækst og skolegang. Nogle gange kan man som forældre imidlertid savne både viden og redskaber til, hvordan man skal gøre i praksis … det gør forældreprogrammet HippHopp noget ved!

Formålet med HippHopp er at fremme læringsmiljøet i hjemmet og herigennem medvirke til at de deltagende børn bliver skoleparate, og nu er HippHopp godt i gang Svendborg. Det tredje hold er startet op i 2021.

12 forældre og 12 børn har med stor succes gennemført det første forløb af det 30 ugers lange program og fik lørdag d. 27. april 2019 overrakt diplomer i byrådssalen af borgmesteren.

Stolte forældre og børn mødte borgmesteren.

Det er 30 intense og spændende uger med ”lektier” fem af ugens syv dage for forældre og børn, netværksmøder hver anden uge og flere bonusarrangementer.

HippHopp er et tiltag for den boligsociale helhedsplan 2018 – 2021. Projektet er i perioden 2018-2019 gennemført i samarbejde med daginstitutionerne Nordlyset, Paraplyen og Børnegården.

Beboerkonsulent Bente Kjær har sammen med pædagogerne Jette Lollesgaard (Nordlyset), Lotte Jensen (Paraplyen) og Sarah Vorager (Børnegården) stået i spidsen for projektet. De besøger familierne hver anden uge og guider forældrene gennem det omfattende materiale. For pædagogerne har det været en helt ny måde at arbejde på, da de ellers kun møder forældrene i daginstitutionerne og for den boligsociale helhedsplan har det betydet kontakt til flere familier i boligområderne.

” Skal vi støtte børnene, skal vi styrke forældrene. Forældrene er de vigtigste mennesker i børnenes liv og det har været spændende at se, hvor glade forældrene har været for at være en del af HippHopp. Ja, de er faktisk vilde med det og føler at de bliver taget seriøst som forældre. De vil så gerne gøre det bedste for deres børn” (Beboerkonsulent, Bente Kjær)

”Vi har oplevet, at HippHopp giver både børn og forældre succesoplevelser. Forældrene fortæller om, hvordan de pludselig ser deres børn løse opgaver, som de ikke vidste, at deres børn var i stand til at klare og at deres børn kommer og efterspørger flere opgaver. Forældrene fortæller også, at HippHopp giver dem inspiration til hvordan de kan være sammen om aktiviteter med deres børn, hvilket ellers kan være svært at finde på” (Pædagog og guide Lotte Jensen, Paraplyen)

 Vi kan se, at mange børn fra de boligområder, som vi arbejder med, klarer sig relativt ringere i skolen. Da den er den tidlige indsats, som virkelig rykker, giver det mening, at den boligsociale helhedsplan og daginstitutionerne arbejder sammen om HippHopp-programmet. HippHopp har netop til formål at støtte forældrene i at styrke deres børns skoleparathed” (Boligsocial Projektchef Mette Østerberg)

Hvad er HippHopp?

Du og dit barn er sammen om HippHopps sjove aktiviteter. På den måde vil dit barn lære om sig selv og sin verden. Dit barn vil få mere selvtillid og mod på at klare opgaver i skolen.

Undersøgelser har vist, at børn, som sammen med deres forældre gennemfører HippHopp, klarer sig bedre.

Du bliver guidet gennem hele forløbet af en pædagog eller beboerkonsulent Bente Kjær. Og I vil komme til at møde de andre 15 familier som deltager.

HippHopp består af:

 • Historier om flodhesten Hipp og kaninen Hopp
 • Opgaver, som du og dit barn skal løse sammen derhjemme
 • Flotte og spændende materialer
 • Samvær med alle HippHopp-forældre
 • Aktiviteter for HippHopp-børn og deres forældre

Hvad får dit barn ud af det?

Dit barn vil opleve, at det er sjovt at lære. Dit barn vil mærke, at det er rart at lave noget sammen med dig. Dit barn vil få lyst til at lære mere. Dit barn kommer til at øve sig i at løse opgaver. Alle disse færdigheder er vigtige, for at dit barn kan få en godt start på skolelivet.

Dit barn vil:

 • Lære sig selv at kende
 • Lære om verden omkring sig
 • Lære om følelser
 • Få styrket sit sprog
 • Lære om natur
 • Spille teater
 • Bruge sin krop
 • Øve sig i at tegne og skrive

Hvad får du ud af det?

Du vil opleve, at det er lærerigt at lave aktiviteterne sammen med dit barn. Du finder ud af, hvad dit barn synes er spændende og godt kan lide at lave. Du vil blive opmærksom på, hvordan dit barn håndterer opgaveløsning og samarbejde. Du vil få vejledning i, hvordan du kan træne dit barns koncentrationsevne.

Hvordan og hvornår kan vi komme med?

Hør nærmere i din daginstitution eller ved beboerkonsulent Bente Kjær.

Comments are closed.